Plan D: Fly til Trondheim

Endringar i planane…igjen!
Plan A gjekk i vasken allereie før turen starta, då me fekk vite at det var altfor mykje snø til å gå inn på Finnmarksvidda via Stabbursdalen. Plan B, om å følgje E6 til Alta og så inn på vidda frå Masi, rauk også etter samtale med kjentsfolk i Olderfjorden. Me følgde så plan C om 300 nye kilometer langs E6, til Skibotn, for så å gå inn i Tromsfjella. Våre sterke ønsker om snøsmelting i fjella, både til regnbogar og firkløver langs vegen, har imidlertid ikkje ført fram. Den siste veka har me vakna til nysnø langt ned i fjellsidene-heller enn til smelting. Vinteren slepp ikkje taket, og etter 515 km langs E6 er me mildt sagt klare for skog og fjell. Det er her plan D kjem inn i bilete. Dei siste to vekene har me kontakta ulike personar om korleis snøforholda utviklar seg, og ettersom dagane har gått har me skjønt at me treng eit alternativ for å unngå for mykje snøbasking og smeltevatn. I dag kom me til Skibotn, og har nå tatt buss til Tromsø. I morgon kveld flyr me til Trondheim, og går derfrå nordover igjen til Skibotn igjen. Me skal altså framleis gå Noreg på langs, men i litt omvendt rekkefølge. Når me kjem opp igjen til Skibotn blir det fly ned igjen til Trondheim for då å ta for oss Sør-Noreg, frå Trondheim til Lindesnes.

Sidan opphaldet på Fosselv camping for fire dagar sidan har det framleis regna, me har hatt nokon nær-døden-opplevingar med travle campingvognturistar og rasfarlige vegparti (utfor tunnelar det ikkje er lov å gå i).

20140622-204540.jpg
Samtidig er det framleis mange forbipasserande som vinkar, smiler og heiar. I tillegg har me dei siste dagane hatt utsikt til fantastiske fjell, blant anna dei mektige Lyngsalpene (om enn litt skjult i skylaga).

Me har også fått besøk av Jensemann, eit friskt pust frå Vestlandet.

20140622-205123.jpg

20140622-205147.jpg

Han har vandra med oss i tre dagar, med godt humør og etterkvart slitne bein. Sitat Jens med ankomst Skibotn: «Det var trivelige, men rikelig. Nå skal eg tilbake til mitt rette element: sofa og fotball-VM!»

Me er nå ferdig med vår tredje etappe (Alta-Skibotn) og har vore vel tre veker på tur. Livet som asfaltslitarar langs E6 er herved forbi. Dei første etappane vart ikkje som planlagt, men me har likevel hatt stor glede av den alternative ruta. Me har møtt herlege menneske, besøkt trivelige nærbutikkar i små bygder og fått med oss nydeleg kystlandskap. Me får sei som Jens: «Det har vore trivelig, men rikelig!» Nå ventar villmarka. Trøndelag, her kjem me!

About NPL-systrene

Mari og Martha Sofie, det er oss: to systre som sommaren 2014 legg ut på ein veldig lang tur - frå Nordkapp til Lindesnes. Me gledar oss!
Dette innlegget vart posta under Uncategorized. Bokmerk permalenkja.

1 Response to Plan D: Fly til Trondheim

  1. digitalelena seier:

    Plan D høyres bra ut, på trass av å vere plan D 😛 Jensemann var nok eit friskt vestlandspust der oppe i nord! For eit fantastisk bilete forresten!! 😀 Trøndelag ventar på dykk med opne armar ❤

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s